projectleiding in zorg en welzijn

Over Annemarieke

Na mooie jaren bij een intercultureel projectbureau en een centrum voor maatschappelijke ontwikkeling, ben ik sinds januari 2013 zelfstandig projectleider in de sociale sector. Zorgen dat we allemaal mee kunnen doen in de maatschappij en samen iets moois creëren, dat is waar ik me graag voor in zet. Vanuit die gedachte werk ik al jaren in de sociale sector aan participatie, sociaal beleid en het bevorderen van diversiteit. Ik doe dat graag op een creatieve, maar ook zakelijke manier. Ik houd niet van vergaderen, maar van samen dingen doen. 

luisteren 

In sociale projecten vind ik het belangrijk om resultaten zichtbaar en zo tastbaar mogelijk te maken. Ik ben een pragmaticus die graag ingewikkeld beleid of wetgeving vertaalt naar een werkbare aanpak. Die aanpak moet dan aansluiten bij de klantgroep zoals bijvoorbeeld vrouwen, mannen, migranten, bewoners in een wijk, mensen met een verstandelijke beperking, ouderen die zorg nodig hebben, mensen die eenzaam zijn etc. Als cultureel antropoloog luister ik daarbij ook naar het verhaal achter de mens; want als je dat goed verstaat, weet je waar je het voor doet! 


"When nothing goes right, go left" 

Linkshandig, dat ben ik. Er bestaan veel ideeën over de voor- en nadelen van linkshandigheid. Zijn linkshandigen slimmer, musicaler of creatiever dan rechtshandigen? Daar zijn de wetenschappers het niet over eens. Ik spreek alleen voor mezelf als ik zeg dat ik heel netjes kan schrijven (wat heb je daar tegenwoordig nog aan?), ook in spiegelbeeld. En creativiteit, dat stop ik zeker in mijn projecten, als denker en als doener.